Waarom zijn kunstbloemen zo populair geworden?

Waarom zijn kunstbloemen zo populair geworden?

februari 24, 2021 Uit Door admin

Kunstbloemen worden steeds populairder, ze zijn te vinden in woningen of op kantoren. Vaak zijn ze niet te onderscheiden van echte bloemen en moet er twee keer gekeken worden voordat gezien wordt dat het kunstbloemen zijn. Kunstbloemen kan als een echte trend worden gezien. Een kunst buxus is dan ook niet meer weg te denken in het huidige bedrijfsleven. In de gebruikelijke intratuin kom je er niet meer omheen, overal waar je kijkt kom je ze tegen. Wat kan nou de reden zijn voor deze plotselinge opkomst van kunstbloemen en welke verschillen zijn er nu?

Verschil kunstbloem en een echte bloem

in eerste instantie zal het verschil niet direct waarneembaar zijn maar de verschillen zijn er toch echt. Allereerst de palm van een bloem, een kunstbloem heeft een kunstpalm. De echte bloemen hebben een echte palm die veel verzorging vereist. Voor een kunstpalm hoef je deze slechts een aantal keer af te stoffen. De hygiëne van kunstbloemen zijn ook voordelig ten opzicht van echte bloemen. Zo kunnen vaak echte bloemen niet gevestigd worden in openbare ruimtes. Met name in ziekenhuizen wordt er geprofiteerd van de voordelen. Zo is er geen last van nare schimmels of bacteriën. Het heeft dus alles wat een echte plant ook bezit zonder dat mensen hier last van kunnen hebben. 

Voordelen kunstbloem

Allereerst zijn kunstbloemen op lange termijn veel voordeliger. Wanneer je een kunstbloem aanschaft zal deze in eerste instantie een wat hoger aanschafprijs hebben. Echter, verdient dit zich al gauw terug omdat je deze aankoop eenmalig doet. Een kunstbloem vergaat niet en is het dus niet nodig om deze wekelijks opnieuw te kopen. Ook is het veel beter voor het milieu om kunstbloemen aan te schaffen. Bij echte bloemen wordt er gebruik gemaakt van gifstoffen die schadelijk zijn. Er komt ook nog een stuk transport bij kijken. Bloemen wil je natuurlijk zo goed mogelijk behouden en gebeurt het transport dan ook vaak via vliegtuig of vrachtwagen. 

Kortom brengt een kunstbloem alleen maar voordelen met zich mee. Wil je voordeliger uitzijn en meedenken aan het mileu? Ga dan voor een kunstbloem.