Witte rouwstukken kopen

Witte rouwstukken kopen

februari 5, 2021 Uit Door admin

Witte rouwstukken kopen voor een begrafenis is een veelvoorkomende en goede keus. De witte bloemen staan symbool voor herinnering, onschuld en verlies. Wit wordt gezien als een klassieke kleur die over het algemeen, mensen met een andere achtergrond en uit andere culturen niet zal beledigen. Het is een veilige en gepaste keus wanneer je je medeleven uit met bloemen. Vooral in de Chinese cultuur is het de gewoonte om een wit rouwstuk te sturen naar een uitvaart. Maar welke bloemen kies je voor je bloemstuk? Er zijn verschillende bloemen met verschillende betekenissen waaruit je een keus kan maken. In dit artikel bespreken we de meest populaire en geschikte bloemen voor een wit rouwboeket.

Lelies

De meest traditionele bloemen voor een rouwboeket zijn bij uitstek de lelies. Lelies staan symbool voor de ziel van de overledene. Wit is een goede kleur voor een religieuze of kerkelijke uitvaart. Een mooie mand met lelies staat voor de herinnering aan een erg speciaal persoon en is een prachtige keus.

Anjers

Anjers zijn een erg populaire keus voor witte rouwstukken. Ze ruiken lekker en blijven lang staan waardoor ze de ideale bloem zijn voor een dienst die meerdere dagen duurt. Een witte anjer staat voor puurheid en onschuld. Roze anjers staan voor de dierbare herinnering aan de overleden persoon.

Chrysanten

De witte chrysant is een uitstekende keus voor een bloemstuk wanneer er gerouwd wordt om een persoon uit een Europese of Aziatische cultuur. In China, Japan en Korea staan de chrysanten symbool voor verdriet en rouw. In sommige Europese landen wordt alleen de chrysant gekozen voor een rouwboeket of om op het graf te plaatsen.

Gladiolen

Wanneer er gerouwd wordt om een persoon die bekend stond voor zijn of haar kracht en karakter gedurende het leven, is de gladiool de mooiste keus om naar de familie te sturen. In een tijd van verlies is haar boodschap opbeurend.

Rozen

Rozen hebben een universele betekenis die de bloem erg geschikt maken als witte begrafenisbloem. Rode rozen zijn geschikt om liefde en respect te uiten maar de witte roos in een rouwstuk staat voor onschuld en jeugd. De witte roos duidt ook eerbied aan de overleden persoon. Hoewel rouwbloemen betekenissen hebben die in elk land anders kunnen zijn, blijven witte rozen een populaire begrafenisbloem.

Orchidee

Als je met je wit boeket wenst te zeggen dat je altijd van degene zult houden, is de witte orchidee de mooiste keus. Uit je medeleven met de orchidee in een moderne pot en de bloem zal gracieus aanwezig zijn tijdens de dienst of uitvaart.

Narcissen en TulpenDe narcissen en tulpen geven hoop en moed in een moeilijke tijd. Deze bloemen hebben een opbeurend effect en zijn een goede keus om direct naar de familie te sturen. De witte tulpen of narcissen zullen ieders dag opfleuren.