Alles wat je moet weten over haag planten

Alles wat je moet weten over haag planten

juni 14, 2023 Uit Door admin

Haag planten kunnen een prachtige toevoeging zijn aan je tuin. Deze planten bieden namelijk privacy en daarnaast creëert het een natuurlijke grens tussen buitenruimtes. Ben jij aan het overwegen om haag planten aan te schaffen? Dan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel delen we alles wat je precies moet weten over deze planten zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Mocht je naar aanleiding hiervan nog aanvullende vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om een specialist te benaderen.

Waarom kiezen voor haag planten?

Een haag biedt verschillende voordelen voor je tuin en leefomgeving. Zoals je in de introductie reeds hebt kunnen lezen, zorgt de haag ervoor dat je ongestoord kunt genieten van de buitenruimte. Daarnaast is het ook een natuurlijke geluidsbarrière waardoor geluid van buitenaf verminderd wordt. Veel mensen vinden houten schutting beter, maar als je kijkt naar je eigen leefomgeving en de biodiversiteit van je tuin is het zeker aan te raden om voor de haag te kiezen.

De juiste haag kiezen

Bij het kiezen van deze planten is het wel van belang om rekening te houden met verschillende factoren. Hierbij is het goed om rekening te houden met onder andere de hoogte, groeisnelheid, bladkleur en de bloeitijd van de haag. Als we kijken naar de populairste haag planten, zijn dit over het algemeen de Taxus, Liguster, Beukenhaag en de Thuja. Ben jij benieuwd welke haag jij het beste kunt aanschaffen? Doe dan onderzoek naar de eigenschappen van de specifieke planten en kies degene die het beste past bij jouw wensen en woonomstandigheden. Mocht je inspiratie nodig hebben? Raadpleeg dan het internet voor een compleet overzicht van mogelijkheden.

Onderhouden van de haag planten 

Een haag dien je in tegenstelling tot een houten schutting regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze gezond en mooi blijft. Bij onderhoud kun je denken aan het snoeien van de haag om de gewenste vorm en hoogte te behouden. De frequentie van het snoeien hangt af van verschillende eigenschappen van de specifieke haag die jij hebt gekozen. Het is daarom altijd aan te raden om hier onderzoek naar te doen zodat jij zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Mocht je ervaren genoeg zijn om een heg te gaan snoeien? Dan is het aan te raden om een hovenier in te schakelen die periodiek de haag voor jou kan bijhouden.

Het planten van een haag

Bij het planten van haag planten is het altijd van belang om de juiste plantafstand aan te houden. Als je dit namelijk niet doet, kan dit leiden tot een lelijke haag en dat wil je absoluut voorkomen. De plantafstand hangt af van het type haag planten en de gewenste hoogte en breedte. Over het algemeen wordt aanbevolen om ze ongeveer 50 tot 100 cm van elkaar te planten. Hierdoor kun jij ervoor zorgen dat de planten met de juiste diepte worden gepland zodat de wortels volledig bedekt zijn, maar de stam niet te diep begraven zit.

 

Heb je meer informatie nodig? Bekijk dan snel de website van Qweeker.nl.