3 tips om je gazon weer te laten stralen

3 tips om je gazon weer te laten stralen

februari 5, 2021 Uit Door admin

Het hebben van een prachtig groen en fris gazon is dé eyecatcher van de achtertuin. Maar aan het hebben van een gazon zitten zowel voor als nadelen. Zo zul je bij het hebben van een gazon er veel aandacht aan moeten besteden aan het onderhouden ervan. Lees hieronder 3 tips om te gazon weer te laten stralen.

Maaien

Waar je niet aan ontkomt bij het hebben van een gazon is het maaien van het gras. Het gras groeit het hardst tegen het eind van het voorjaar. Het is dus belangrijk om het gazon netjes te houden, want voor een mooi dicht gazon zul je regelmatig moeten maaien. Dit kun je zelf doen met bijvoorbeeld een husqvarna grasmaaier. Mocht je nou twee linkerhanden hebben of geen tijd en zin hebben, dan is het altijd nog mogelijk om het door een professional te laten maaien. Dit zal tijd en moeite besparen maar is natuurlijk wel duurder dan wanneer je het zelf gaat maaien.

Sproeien

Naast het maaien is het ook belangrijk dat het gazon af en toe gesproeid wordt. Het kan namelijk voorkomen dat het gas te droog wordt en het dood gaat en dat wil je natuurlijk voorkomen. In het najaar en de winter zul je het gazon nauwelijk moeten sproeien maar zodra het voorjaar en de zomer naderd zul je de tuinslag weer uit de kast moeten trekken. In deze periodes regent het namelijk niet voldoende. Om het af en toe te sproeien zorg je ervoor dat het gras er groen en fris uit blijft zien.

Verticuteren

Om het gazon zo mooi mogelijk te houden is het raadzaam om richting het eind van het voorjaar het gras te gaan verticuteren. Je haalt hierbij de viltlaag op het gazon weg. Deze viltlaag bestaat vaak uit mossen en dode grassen.Door deze viltlaag kan het water er niet meer goed door en verstikt de viltlaag het gazon. Dus moet je eens in zoveel tijd gaan verticuteren. Dit kan je met de hand doen maar dan ben je over 3 jaar nog niet klaar. Wij raden aan om een speciale verticuteerhark of een verticuteermachine te gebruiken.