Charmant zitje met houten terrastegels

Charmant zitje met houten terrastegels

oktober 20, 2019 Uit Door admin
Hardhouten Tuintegel

Of je een balkon hebt, of een tuin: houten tuintegels zijn ideaal. Je legt ze zo neer en de uitstraling is heel natuurlijk. Een houten terras maakt dat je een charmante plek creëert om op te vertoeven. Maar hoe leg je ze eigenlijk neer en hebben houten tuintegels voor- en nadelen? Zijn houten tuintegels onder elke omstandigheid ideaal?

Op blote voeten

Het grootste voordeel van houten terrastegels is dat ze de buitenwarmte niet overnemen. Waar stenen tegels bloedheet worden op een warme dag, is dat bij houten tuintegels niet het geval. Dit maakt dat je er prima met blote voeten op kunt lopen. Mits er geen splinters uit steken, uiteraard. Want dat is direct een nadeel. Koop je terrastegels van composiet, dan hebben die ook geen splinters. Dit materiaal heeft wel het charmante uiterlijk van hout. Terugkomend op de temperatuur: op een zomerse avond kunnen de tegels koud aanvoelen. Wellicht juist een reden om ze aan te schaffen.

Groen en bruin: matching

Hout en groen, een buitengewone combinatie! Niet alleen in de echte natuur. Bomen zijn immers ook altijd een combinatie van hout en groen. Alleen al daarom is hout niet uit de tuin te denken en zien we houten schuurtjes, speelobjecten van hout of een schutting van houten planken. Hout geeft een natuurlijke uitstraling en dat is precies waar je naar op zoek bent, voor in de tuin. En omdat je tuintegels ook prima op het balkon neer kunt leggen, creëer je zelfs op je balkon een echte buitenomgeving. Zo waan je je op die paar vierkante meter in je eigen groen/bruine oase.

Doe-het-zelf

Een houten tegel leg je eenvoudig neer. Niet alleen door het handzame formaat, ook door het gewicht. Een tegel van beton weegt immers een stuk meer. Uiteraard is dat wel afhankelijk van het formaat. Je kunt de houten tegels in diverse maten krijgen. Op balkon of dakterras geldt dat je een betonnen tegel misschien niet eens neer kunt leggen, omdat ze daar te zwaar voor zijn. Een terras van houten tegels heb je dus in een handomdraai neergelegd. Het is leuk om de tegels in patroon te leggen, bijvoorbeeld om en om. Zo ontstaat een lijnenspel, waarmee je een eigen draai aan je terras geeft. Op het balkon geldt meestal dat de ondergrond al vlak is. Dat maakt leggen nog eenvoudiger.

Tegels vs. planken

Ga je voor een langdurige constructie dan zijn houten planken misschien een beter idee. Houten tegels zijn ook prima voor een tijdelijk terras. Omdat je het zo weer ergens anders kunt plaatsen, bijvoorbeeld. Ben je de tegels zat, dan kun je ze tweedehands zeker verkopen. Zijn er nog meer nadelen? Zeker. Een nadeel van houten tuintegels is bijvoorbeeld dat ze meestal gleuven hebben. Hier kan vuil zich in verzamelen, maar ook iets als een scherp steentje. Het is daarom slim om af en toe een bezem over het terras te halen, zodat je niet je voeten openhaalt. Kun je daarna lekker op je terras plaats nemen met een kop koffie!

Source: woon en tuin