De leukste dingen om je tuin tot leven te brengen

De leukste dingen om je tuin tot leven te brengen

maart 10, 2021 Uit Door admin

Het begint weer voorjaar te worden. Wat betekent dat we weer bijna van onze tuinen kunnen genieten. Daarom is iedereen weer volop bezig met het onderhouden en aanpassen van de tuin. Wil jij je tuin een boost geven voor deze zomer maar heb je geen idee hoe je nou alle lege plekken kunt opvullen? Lees dan verder voor wat tips!

Loungeset en vuurtafel

Om deze zomer extra van je tuin te kunnen genieten raden we aan een loungeset neer te zetten. Een loungeset kun je tegenwoordig in allerlei soorten, maten en prijzen kopen op verschillende plekken. Het voordeel van een loungeset is dat het onwijs veel sfeer aan je tuin brengt. Met gemak kun je met een loungeset je familie/vrienden ontvangen in de tuin of je kunt zelf de hele dag genieten van het comfort van je tuinset. Om deze loungehoek echt af te maken kun je in het midden een vuurtafel plaatsen. Dit is eigenlijk gewoon een normale tuintafel, alleen dan zit er een gedeelte in het midden die je aan kunt steken. De rest van de tafel kun je gebruiken om hapjes en drankjes op te zetten. Het toevoegen van deze twee elementen in je tuin zorgt voor sfeer, warmte en gezelligheid.

Vijver

Hou jij van een natuurlijke tuin? Dan is een vijver wellicht iets dat echt niet mag ontbreken in je tuin! Met een vijverbak kun je gemakkelijk een duurzame vijver aanleggen in je tuin. Door de aanleg van een vijver breng je de natuur je tuin in, trek je meer vogels aan en kun je je eigen vissen in je tuin verzorgen.

Vogelhuisje(s)

Laten we even in het thema van ‘de natuur je tuin in brengen’ blijven. En andere goede manier om je tuin tot leven te laten komen is om een vogelhuisje op te hangen. Of als je graag meerdere vogels wilt kun je er wat meer hangen op verschillende plekken. Als je graag creatief bezig bent kun je er ook een doe-het-zelf project van maken door zelf een vogelhuisje te bouwen! Ben je niet zo van de vogelhuisjes maar zie je wel graag vogels in je tuin? Hang dan hier en daar wat vetbollen in je tuin, dit trekt ook een hoop vogeltjes aan!

BBQ

Als je wat meer te besteden hebt is een barbeque iets wat jouw tuin in de warmere maanden nóg gezelliger maakt! Je kunt met je vrienden of familie gezamenlijk genieten van de lekkerste barbecuegerechten. Barbeques zijn er in alle soorten en maten. Je kunt voor een paar tientjes al een barbeque op de kop tikken. Of je kunt groots uitpakken en een ‘Green Egg’ aanschaffen voor in je tuin.

Moestuintje

Voor de mensen met groene vingers is een moestuintje een leuke bezigheid! En je kunt hem zo groot maken of klein houden als je zelf wilt. Kies voor de lekkerste kruiden of je favoriete groenten. Koop in het dichtstbijzijnde tuincentrum wat zaadjes en zie je kleine babyplantjes opgroeien tot grote volwassen planten die je weer kunt gebruiken in de keuken. Niet alleen is dit een leuke bezigheid, het is ook nog eens duurzaam!