De voordelen van zakelijk groen

De voordelen van zakelijk groen

juni 24, 2020 Uit Door admin

Er wordt nog vaak gedacht dat je zakelijke relaties hun eerste indruk van je krijgen op het moment dat je hen ontmoet. Maar dat is niet helemaal waar. Natuurlijk speelt je voorkomen een belangrijke rol bij het maken van een eerste indruk, maar minstens zo belangrijk is de omgeving waarin je afspreekt.

Want zeg nu zelf: hoe goede indruk maakt het als je zakelijke relatie naar je kantoorpand loopt en de beplanting rondom je kantoor er slecht onderhouden bijstaat? Precies, dat staat niet professioneel.

Maar los van het feit dat goed onderhouden beplanting rondom je bedrijfspand voor een goede indruk kan zorgen, levert het groen jou als werkgever nog meer voordelen op:

·         Een lager ziekteverzuim, uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die in een groene omgeving werken zich minder vaak ziek melden.

·         Stressreductie, groen heeft een rustgevend effect op mensen en zorgt daardoor voor een stress afname.

·         Creativiteit, groen stimuleert onze creativiteit. Het is niet voor niets dat bedrijven zogenaamde ‘heidagen’ organiseren in de natuur. Daar ontstaan vaak de beste ideeën.

Zakelijk groen kan je dus veel voordeel opleveren, maar dat betekent niet dat je lukraak in een bedrijfstuin moet investeren. Iedere investering vraagt immers het nodige denkwerk en dat is voor bedrijfstuinen niet anders.

Aandachtspunten bij het investeren in een bedrijfstuin

Om te beginnen is het belangrijk dat de bedrijfstuin voldoende ruimte biedt voor de personeelsleden. Zorg voor voldoende bankjes, maak looppaden breed genoeg zodat collega’s naast elkaar kunnen lopen en zorg voor schaduwrijke plekken.

Een tweede belangrijk aandachtspunt, is de beplanting. Een bedrijfstuin is vaak behoorlijk groot en bij intensief onderhoud kunnen de onderhoudskosten daardoor behoorlijk oplopen. Geef bij het hoveniersbedrijf dat de bedrijfstuin gaat aanleggen daarom aan dat je een onderhoudsvriendelijke bedrijfstuin wilt hebben.

Tot slot is het goed om te weten dat bepaalde hoveniersbedrijven de bedrijfstuin van een NL Greenlabel kunnen voorzien. Met het label kun je de bedrijfstuin in de boekhouding versneld afschrijven, waardoor het je fiscaal voordeel kan opleveren

Alleen gecertificeerde hoveniersbedrijven mogen bedrijfstuinen met een NL Greenlabel opleveren. Vraag hier dus naar op het moment dat je je aan te oriënteren bent. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Zakelijk groen en bedrijfsterreinen

In het ideale geval heb je niet alleen een mooie bedrijfstuin, maar is het bedrijventerrein waar je pand is gevestigd ook goed onderhouden en van het nodige groen voorzien. Denk aan mooi gras, goed onderhouden struiken en bomen en tegels die niet verzakt zijn.

Al dit soort werkzaamheden vallen onder terreinonderhoud. Om ervoor te zorgen dat het terrein er altijd netjes bijstaat, adviseren we je om een onderhoudsabonnement voor terreinonderhoud af te sluiten.

De meeste hoveniersbedrijven bieden dergelijk abonnementen aan. Wordt er op jouw bedrijventerrein nog geen structureel onderhoud uitgevoerd? Dan is het dus zeker de moeite waard om je verder te verdiepen in de mogelijkheden om het terreinonderhoud uit te besteden.