Elke ruimte decoreren met kerstkaarten

Elke ruimte decoreren met kerstkaarten

november 30, 2018 Uit Door admin


Al weken voor kerst ben je ermee bezig: het decoreren van je woning. Ook een kantoorruimte moet eraan geloven: het is kerst wat de klok luidt. Uiteraard staat er een mooie kerstboom, heb je kerststukken staan en hangt er hier en daar een leuke decoratie. Als je denkt: nu nog een slinger, dan hebben we een tip. Wacht even, tot de postbode is langs geweest!

Uit de envelop, en dan?

Elk jaar komt er een dag dat er een hele stapel kerstkaarten op de mat of in de brievenbus ligt. Je pakt ze uit de envelop, leest welke (persoonlijke) boodschap men erop heeft gezet en … Ja, wat dan? Doe je de kaart weer in zijn envelop? Heb je een mooi mandje staan, waar je ze in verzamelt? Of maak je er een kerstslinger van? Hang een touwtje door je woonkamer of dwars door het kantoor! Door de kerstkaarten eraan te nieten of met paperclips eraan te bevestigen, ontstaat er binnen enkele dagen een lange slinger. En kun je vanuit je (bureau)stoel genieten van alle mooie kerstwensen die je hebt ontvangen.

Gesorteerd

Je kunt alle kerstkaarten dwars door elkaar hangen, maar je kunt ze ook sorteren. Een lijntje zelfgemaakte kaarten, een lijntje getekende kaarten en een lijntje kaarten voor een goed doel. Toch een mooi idee, dat je in een oogopslag kunt zien wie je de WarChild kerstkaarten verstuurd heeft. En hoeveel daarmee naar het goede doel gegaan is! De allermooiste kerstkaarten kun je ook in een fotolijstje ophangen. Het is lastig om dan de kerstwensen nog te kunnen lezen, maar het staat wél mooi aan de muur. Een stilistisch verantwoorde kerstversiering. Grote kans, dat dat de WarChild kerstkaarten zijn, die zijn vaak zo professioneel vormgegeven, dat je er wel tig keer naar kunt kijken.

Het goede doel

De WarChild kerstkaarten zijn uiteraard maar een voorbeeld. Er zijn ontzettend veel goede doelen die je kunt steunen met het kopen van een kerstkaartje. Koop je die van WarChild, dan steun je de organisatie die kinderen in oorlogsgebieden tegemoetkomt. Oorlog en kinderen zijn geen goede combinatie, dat weten we allemaal. Toch leven veel kinderen in gebieden waar het niet allemaal pais en vree is. Andere voorbeelden van kerstkaarten waar je een goed doel mee steunt zijn bijvoorbeeld kaartjes voor Unicef, CliniClowns of Anmesty International. En zo zijn er nog ontzettend veel meer! Per kaart gaat een vast bedrag naar het goede doel. Hoe meer kaarten je koopt en krijgt, hoe meer je schenkt of geschonken is.

Ze kunnen de boom in!

Terug naar de versiering met kerstkaarten. Wat ook een ontzettend leuk idee is, is de kerstboom ermee versieren. Weer eens wat anders, dan de eeuwige kerstbal. Vooral op kantoor is dit een goed idee. Je kunt dat eenvoudig doen op dezelfde manier als bij de kerstslinger. Bijvoorbeeld door een mooi lint in de boom te hangen, waaraan je elke dag de nieuwe kerstkaarten vastmaakt. Een kerstboom kan eigenlijk nooit vol hangen, maar er komt een moment, dat er echt geen ruimte meer is. Dan ga je verder met het versieren van een kerstkrans. Of hang je alsnog een slinger aan het plafond. Je huis of kantoor wordt er per dag feestelijker van. En je kijkt weer ouderwets uit naar de komst van de postbode…

Source: woon en tuin