Fijne hulpmiddelen voor werken in de tuin

Fijne hulpmiddelen voor werken in de tuin

juli 9, 2021 Uit Door admin

De zomer nadert ons weer, wat meestal betekent dat we vaker buiten gaan zitten. Het is lekker weer, de zon schijnt vaker. We kunnen lekker bijkleuren in de tuin, of genieten van een lekkere BBQ of lunch met het gezin. Hier kijken we allemaal naar uit, maar daarvoor moet de tuin natuurlijk wel in orde zijn. Het gras moet niet te lang zijn, het onkruid moet weg. Misschien heb je wel een boom staan die je altijd al weg hebt willen halen.

Hoe dan ook, werken in de tuin is vrij intensief, fysiek werk. Niet iedereen heeft de kracht of de energie om hun tuin aan te kunnen pakken. Er zal altijd wel een buurman of familielid zijn die kan helpen, maar soms is het werk dat verricht moet worden te zwaar om met de hand te doen. Daarvoor zijn er gelukkig allerlei hulpmiddelen ontworpen en geproduceerd die ons een handje kunnen helpen om de tuin op orde te krijgen.

Kettingzaag

Het eerste en misschien wel het fijnste hulpmiddel op de markt is de Stihl kettingzaag. Vroeger was het nodig om met twee mensen de machine te bedienen die een boom kon omzagen. Tegenwoordig is de Stihl kettingzaag zo compact dat je hem eenvoudig en compact in je handen kunt houden, zonder dat er kracht verloren gaat van de oorspronkelijke machine.

Voor het zagen van takken is een kettingzaag met een zaagblad van maar 25 centimeter bijvoorbeeld ideaal. De zaag ligt goed in de hand en is zeker niet zwaar, waardoor je takken heel makkelijk af kunt zagen. Voor het zwaardere geschut zoals de boomstam zelf zijn er grote veltoestellen met een zaagblad tot wel 90 centimeter beschikbaar van Stihl.

Grasrobots

Grasmaaien is een klusje dat veel mensen verschrikkelijk vinden om te doen. Je krijgt het er meestal enorm warm van en het kost best veel fysieke kracht om te zorgen dat al het gras kort wordt alvorens je er gebruik van kunt maken. Waarschijnlijk ben je al bekend met de robot stofzuiger. Maar wist je dat er nu zelfs grasrobots bestaan?

Grasrobots nemen al het werk uit handen. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin of de voorkeur voor weinig op hoeven laden, zijn er verschillende soorten grasrobots om uit te kiezen. De krachtigste grasrobot kan tot wel 24 duizend vierkante meter aan gras maaien! Dit kost natuurlijk wel wat. Het is ook prima om de robot op te laden wanneer je hem niet gebruikt. En dan nog kan het minst krachtige model tot wel 240 vierkante meter aan gras maaien. Ideaal voor in de achtertuin dus!