Grasmaaier uit winterslaap? Zo doe je dat!

Grasmaaier uit winterslaap? Zo doe je dat!

januari 8, 2019 Uit Door admin

Na vijf lange wintermaanden rust was het afgelopen weekend weer zover: de grasmaaiers mochten weer van stal. Meervoud ja, na de eerste jaren met een gemotoriseerde loopmaaier onze tuin te hebben bijgehouden , is een jaar of zes geleden ook een zitmaaier aangeschaft. Lekker meters maken en baantjes trekken: “Nothing beats the smell of freshly cut grass” , daar kan ik zelfs mijn tuinknecht voor wakker maken.
Grasmaaier in winterslaap
gras-strakke-baan
Altijd weer mooi, strak gemaaide banen tussen het hoge gras!

Voordat we aan de slag kunnen, moeten we wel eerst de machines aan de praat krijgen. En dat heeft meestal wel wat voeten in de aarde voor onze loopmaaier. Deze Japanner is inmiddels niet meer de jongste en heeft zeker in deze fase extra aandacht nodig. Wat we in het recente verleden ook probeerden met het aantrekkoord, de choke en gashendel: onze maaier was na de winterslaap niet wakker te krijgen.
En dan, uit winterslaap?

Gelukkig kreeg ik van mijn vader twee jaar geleden een gouden tip. Mijn grootouders hadden vroeger een autogarage en de basics over motoren en motoronderhoud zijn dan ook in de familie bewaard gebleven. En toegegeven, we doen het nu een paar jaar en het werkt verbluffend goed. Wij krijgen onze oude grasmaaier altijd snel uit zijn winterslaap!