Hoe maak je de tuin klaar voor de zomer?

Hoe maak je de tuin klaar voor de zomer?

juni 21, 2019 Uit Door admin

Onderhoud het gras in de tuin

Er is niks fijner dan met je blote voeten in het gras zitten wanneer het buiten lekker warm is, maar dan moet het wel goed verzorgd zijn. Zorg ervoor dat je gras regelmatig wordt gemaaid en dat het wordt besproeid als het wat droger lijkt te worden. Overigens moet je niet vergeten om regelmatig al het onkruid te verwijderen, dit laat je tuin niet alleen netter lijken, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Hou wel in de gaten dat je het op tijd verwijderd, want hoe langer je ermee wacht, hoe moeilijker het wordt om de wortels eruit te trekken. Wat een manier is om onkruid te vermijden, is bijvoorbeeld door bloemen of plantjes op kale plekken in de tuin te planten.

Sfeertje creeƫren

Tuinmeubelen mogen haast niet ontbreken voor de inrichting van je tuin. Een loungeset is dan ook ideaal om lekker te ontspannen en je rust te nemen of om gezellig met vrienden of familie tijd door te brengen. Mocht je tuin niet zo ruim zijn, dan kun je nog altijd kiezen voor losse loungestoelen en een kleine, maar praktische tafel om het toch sfeervol te maken. Een paar kleurrijke plantjes en bloemen kunnen natuurlijk ook geen kwaad!

Ondanks dat het lekker weer is, kan het ineens behoorlijk afkoelen in Nederland. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je niet volop kunt genieten in je tuin. Zo kun je een aantal kaarsjes aansteken en plaatsen op de tafel in het midden of je kunt lichtjes en lampjes ophangen zodat het niet alleen wat knusser wordt, maar ook wat warmer.