Ilex crenata als vervanger van de buxus haagplant

Ilex crenata als vervanger van de buxus haagplant

maart 5, 2021 Uit Door admin

De Ilex Crenata is een populaire haag. Dit komt omdat deze erg op de buxus lijkt. De buxus is een haag die erg gevoelig is voor de verschillende omstandigheden om de haag heen. De Ilex Crenata ziet er een beetje uit als de buxus, maar is een stuk minder gevoelig voor alles. Dit is een reden waarom veel mensen vaak voor de Japanse hulst kiezen.

Aanplanten van Ilex crenata snel gedaan

Op het moment dat je van plan bent een Ilex crenata te kopen, zul je er achter komen dat dit erg makkelijke planten zijn. De planten zijn op het moment dat ze eenmaal aan het groeien zijn vaak bijna niet meer aan te tasten. Dit maakt het erg handige hagen om te hebben.

Wanneer je de Ilex Crenata wilt planten, moet je er rekening mee houden dat de plant wel graag een specifiek soort grond wilt hebben. De Ilex Crenata gaat bijna op elke grond wel goed. Echter hebben de planten het liefste een licht zure grond. Op het moment dat je dit niet in je tuin hebt, kun je erg makkelijk een beetje tuinturf door de grond halen. Dit zorgt er voor dat de Ilex Crenata goed kan groeien in je tuin.

Online kopen

Als je op zoek bent naar een Ilex Crenata gaan veel mensen vaak direct naar het tuincentrum. Dit komt omdat hier vaak de meeste planten wel te vinden zijn. Echter kan de Ilex Crenata in een kleine auto best lastig te vervoeren zijn.

Gelukkig kan de Ilex Crenata erg goed tegen het schommelen en stoten van het vervoeren. Dit maakt dat je de Ilex Crenata ook online kunt bestellen. Op het moment dat je dit doet, is het wel belangrijk om te kijken of het bedrijf waar je dit bij doet wel goed om gaat met de planten. Je zit er namelijk niet op te wachten dat er een kapotte of dode plant bij je thuis aan komt. Op het moment dat je het verkeerde bedrijf met het verkeerde vervoer hebt, heb je het gevaar dat dit met je plant gebeurd.