Ilex crenata is een prachtige plant voor in de tuin met veer mogelijkheden en weinig verzorging.

Ilex crenata is een prachtige plant voor in de tuin met veer mogelijkheden en weinig verzorging.

oktober 30, 2020 Uit Door admin

Ilex crenata is een makkelijke plant om te onderhouden en gaat jaren lang mee als je dat wilt. De verzorging bedraagt alleen het geven van water en af en toe wat aandacht geven. Dat kan je bijvoorbeeld doen door de haag vaak te knippen in allerlei vormen die je zelf wilt. Eht groeit namelijk ontzettend snel en kan daarom meerdere keren per jaar worden bijgekniot in allerlei vormen. zo kan je rond vormen knippen of wat meer rechte vormen. De plant wordt ook vaak gebruikt bij kastelen waar je lange tuinen hebt met allerlei platen geknipt in verschillende vormen.

De Ilex crenata lijkt enorm op een buxus maar dat is het niet. Het wordt ook wel de ‘Japanse Hulst’ genoemd. De Ilex crenata heb je in meerdere soorten, wel geteld zijn dit er 3:

  • Ilex crenata Green Hegde
  • Ilex crenata Caroline Upright
  • Ilex crenata Maximowicziana Kanehriea

Ilex crenata is een pareltje voor in je tuin.

Met de ilex crenata kan je dus je tuin helemaal opvrolijken! Moet een mooie groene, diepgroene, kleur is je tuin een pareltje om naar te kijken. In het voorjaar komen er witte bloementjes aan de plant, daarna ontstaan er zwarte bessen. Dit alles doet de plant zelf, alleen de plant moet water, zeker in de warme zomers waar we tegenwoordig mee te maken hebben is dit beter voor de plant om te overleven en te groeien. De Ilex crenata is goed te combineren met andere planten in je tuin. Maar het is  niet alleen voor je tuin bedoeld, het kan ook als heg worden gebruikt om bijvoorbeeld je oprit hiermee af te bakenen. Het ilex crenata kan heel groot worden waardoor als je de plant bijknipt omhoog er een soort schutting ontstaat van groen, ideaal!

Op www.ilexcrenata.nl vind je alle informatie over de plant en kan je kiezen welke soorten voor jou het beste zijn. Kijk dus gerust op bovenstaande website om alle informatie in te winnen over de plant en kan je direct bestellen, staan de volgende week in je tuin