Je tuin beveiligen doe je zo
Het beveiligen van de tuin kan een behoorlijke uitdaging zijn! In het bijzonder, wanneer je een relatief groot perceel tot je beschikking hebt. Toch is het erg belangrijk om de tuin van de nodige inbraakpreventie te voorzien. Inbrekers kunnen in de tuin vaak in alle rust hun gang gaan, daar de kans veel kleiner is dat zij betrapt worden door voorbijgangers. Ook zullen je buren niet je volledige tuin kunnen zien. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de tuin te beveiligen. Denk hierbij niet alleen aan het voorkomen van een inbraak in huis.
Je wilt bijvoorbeeld ook voorkomen dat dure tuinmeubelen ontvreemd worden. Evenals dat een tuinhuisje of de deur van een losstaand schuurtje niet mag worden opengebroken. In de winter bewaren veel mensen hun dure tuinset of bijvoorbeeld gereedschap in het tuinhuisje. Iets waar inbrekers graag gebruik van maken!
Zorg voor een slot op de schuttingdeur
Een belangrijke eerste stap in de beveiliging van de tuin, is het gebruik van een stevig slot op de schuttingdeur. Bij het beveiligen van de schuttingdeur is het verstandig om voor een oplegslot te kiezen. Een insteekslot is veiliger dan een oplegslot, maar niet altijd te gebruiken. Dit is onder meer afhankelijk van de dikte van de palen waarbinnen de deur opgehangen is. Als deze paal dik genoeg is, kun je ook voor een cilinderslot kiezen. Dit zijn de meest veilige sloten.
Gebruik zo’n insteek- of cilinderslot ook voor het beveiligen van de deur van een tuinhuisje of een losstaande garage. Het helpt je te voorkomen dat inbrekers deze deuren relatief makkelijk open weten te breken.
Hang camera’s op in de tuin
Naast de mogelijkheid om de deuren in de tuin van een goed slot te voorzien, kan ook het gebruik van camera’s raadzaam zijn. De camera’s schrikken inbrekers af! Ze willen immers niet op beeld worden vastgelegd tijdens een inbraakpoging. Bij het gebruik van deze camera’s heb je de keuze uit verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld tussen een professioneel systeem, waarbij de beelden zelfs op afstand kunnen worden bekeken. Een alternatief is een dummycamera. Deze camera neemt geen beelden op, maar schrikt de inbrekers wel af. Ze zijn nauwelijks van een professionele camera te onderscheiden.
Bewegingssensor aansluiten op de verlichting
Een derde optie is het gebruik van de combinatie van een bewegingssensor en een lamp in de tuin. Op het moment dat de sensor de beweging van inbrekers detecteert, worden zij direct in het licht gezet. Iets wat de kans vergroot dat ze worden opgemerkt door jouzelf of door buren.
Inbraakalarm binnen je woning installeren
Tot slot is het belangrijk om kritisch naar de beveiliging van je woning te kijken. Let niet alleen op de sloten. Ook een alarm tegen inbraak laten installeren kan bijvoorbeeld een goede vorm van inbraakpreventie zijn! Net als de verlichting in de tuin, zal ook een geactiveerd alarm de inbrekers afschrikken. Het vergroot de kans aanzienlijk, dat zij worden opgemerkt. Voor het installeren van een nieuw alarm kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. Deze kan je tevens meer vertellen over de risico’s die je loopt in huis.