Met deze tuinplanten geef je jouw tuin een sfeervolle en levendige uitstraling

Met deze tuinplanten geef je jouw tuin een sfeervolle en levendige uitstraling

maart 24, 2020 Uit Door admin

De beplanting van jouw tuin bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling. Kan jouw tuin wel wat sfeer en leven gebruiken? Wij hebben een aantal tuinplanten voor je op een rijtje gezet waarmee je jouw tuin in een handomdraai een sfeervolle en levendige uitstraling geeft.

Hortensia’s

Ga voor een feestelijke sfeer met hortensia’s. Deze klassieke tuinplant is verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren en is onmisbaar in de tuin. Hortensia’s hebben een langdurige, uitbundige bloei en kunnen overal in de tuin worden toegepast. De kleur van de hortensia’s is voor een gedeelte zelf te kiezen, maar soms ook afhankelijk van de bodemsoort. Lees je daarom altijd goed in voordat je hortensia’s koopt.

Siergras

Wil jij jouw tuin een levendige en sfeervolle uitstraling geven met rustigere kleuren? Dan zijn siergrassen iets voor jou. Siergrassen zijn prachtig gekleurde grassen die kunnen uitgroeien tot flinke tuinplanten. Ze geven dankzij hun mooie kleuren de tuin een levendige en fijne sfeer. Siergrassen kunnen in borders worden geplant, maar staan ook prachtig in stijlvolle bloempotten. Ze kunnen gecombineerd worden met andere tuinplanten zoals hortensia’s, maar kunnen ook uitstekend apart in de tuin geplant worden.

Lavendel

Ben jij voor jouw tuin op zoek naar sfeervolle, levendige en zonnige tuinplanten? Dan is lavendel iets voor jou. Lavendelplanten zijn prachtige, paarsgekleurde planten met een heerlijke geur. Ze worden veel gekweekt in het zuiden van Frankrijk, waardoor veel mensen deze heerlijk geurende planten associëren met vakanties in het zonnige zuiden. Door jouw tuin te verrijken met lavendel haal je de fijne sfeer van Zuid-Frankrijk naar jouw eigen tuin en waan je je altijd op vakantie.

Rozen

Wil jij jouw tuin een romantische uitstraling geven? Dan zijn rozenstruiken onmisbaar. Rozenstruiken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen op verschillende manieren in de tuin worden toegepast. Zo kunnen ze tegen een muur op groeien, staan ze prachtig in een bloemperk midden op het gazon en kunnen ze gebruikt worden om een tuinpoort mee te begroeien. Geef jij de voorkeur aan een lieflijke uitstraling? Kies dan voor rozen in een zachte kleur, zoals wit of lichtroze. Mag het geheel een krachtige uitstraling krijgen? Dan zijn rode of fuchsia roze rozen een goede keuze.

Tuinplanten bestellen

Wil jij één of meerdere van de bovenstaande tuinplanten kopen, zodat jij jouw tuin ook kunt veranderen in een levendige, kleurrijke bloemenzee? Het kopen van tuinplanten kan vandaag de dag eenvoudig via internet bij een online kwekerij. Bij een online kwekerij heb je de keuze uit allerlei kleuren, soorten en formaten tuinplanten. Zo is er altijd een tuinplant verkrijgbaar die helemaal bij jouw tuin past.