Voorjaar 2021: Leuke en handige dingen voor in je tuin!

Voorjaar 2021: Leuke en handige dingen voor in je tuin!

maart 10, 2021 Uit Door admin

Het is inmiddels maart. Wat betekent dat het voorjaar weer is begonnen en we weer lekker in de tuin aan de slag kunnen! Om je ervaringen wat makkelijker te maken vertellen wij je welke handige tools niet mogen ontbreken in je tuin. Ook vertellen we je wat je kunt doen om je tuin wat op te leuken dit voorjaar.

Verschillende tuintools

We zullen als eerste eens even de meest voorkomende tuin tools voor je op een rij zetten. Heb je bijvoorbeeld een grote haag die regelmatig getrimd moet worden? Dan is een snoeischaar (elektrisch of handmatig) een absolute must. Daarnaast zijn de standaard materialen zoals een bezem, een schop, gieter/tuinslang etc. ook materialen die niet mogen ontbreken.

Grasmaaier

Het spreekt voor zich, maar als je een mooi grasveldje in je tuin hebt is het van belang dat je deze goed onderhoudt. Anders heb je binnen de kortste keren een kleine jungle in je tuin. Met de husqvarna grasmaaier kun je je gazon mooi onderhouden. Heb je nou een groter aantal aan vierkante meters gras, dan is het wellicht een beter idee om te kiezen voor een zitmaaier. Hiermee kun je de grasvelden met een grotere oppervlakte makkelijker en sneller maaien.

Moestuin

Voor de mensen met groene vingers is een moestuin een leuke manier op je tuin wat op te fleuren. Je kunt naar voorkeur een grote of een kleine moestuinbak bouwen. Kies voor je favoriete groenten en kruiden. In een bloemenwinkel of tuincentrum kun je zaadjes kopen en vanaf daar een plantje laten groeien. Of je kun in de supermarkt een volgroeide plant kopen en die in je moestuin plaatsen en onderhouden. Een moestuin is een interessante en duurzame toevoeging voor in je tuin. Daarnaast heb je er een project bij waar je je mee bezig kunt houden. Iets wat erg leuk kan zijn!