Voorkom vlooien in huis: dit kun je doen!

Voorkom vlooien in huis: dit kun je doen!

augustus 21, 2019 Uit Door admin

Vlooien zijn een stel nare insecten. Daar kunnen jij en je huisdier maar beter niet mee in aanraking komen. Maar dat is niet gemakkelijk: in Europa tellen we liefst 2.400 soorten vlooien. Zitten deze ook allemaal in Nederland? Nee. Maar in elke provincie kun je één (of meer) van de in totaal 50 soorten vlooien in Nederland tegenkomen. Zien doe je ze bijna niet: de beestjes worden slechts één tot drie millimeter groot. Deze gevleugelde insecten (ja, echt, maar dan zonder vleugels) zuigen het liefst de hele dag bloed van mensen en dieren. Kortom, voorkom de vlooi in jouw huis en tuin!

Dit is de reden dat jij geen vlooien op bezoek wilt

Vlooien zijn op zoek naar bloed. Dit doen ze om voort te kunnen planten. Helaas zorgen vlooienbeten voor veel jeuk en irritatie. Zowel bij jezelf als bij je huisdier. Vergelijk het met een irriterende muggenbult. Tel daarbij op dat jij, maar ook je huisdier, allergisch kan zijn voor een vlooienbeet. Een allergische reactie volgt, met alle gevolgen van dien. Kijk het dus vooral niet lang aan, kom in actie!

Vlooien leggen onwijs veel eitjes per dag. Dit kunnen er op sommige dagen wel 50 zijn. Deze eitjes leggen vlooien het liefst in een warme katten- of honden vacht. En al snel heb je nog veel meer vlooien in huis. Bij het signaleren van een vlo kun je er wel vanuit gaan dat hij niet alleen is. Of misschien heb je nog veel poppen in huis. Geen speelgoed poppen, maar poppen van larven van vlooien. Een pop is een vlo in beschermingskleding. Heel moeilijk te bestrijden, wachtend tot de tijd rijp is om op jacht te gaan naar bloed van mens en dier.

Maak een einde aan het vlooien tijdperk

Vlooien zijn in staat om lintwormen over te dragen. Daarnaast zijn er nog andere ziektes die deze insect kan overdragen. Vermoed je last te hebben van vlooien? Ga dan vooral over tot actie. Koop bij de dierenspeciaalzaak middelen tegen vlooien voor je huisdier en stofzuig elke dag je huis (doe dit zorgvuldig). Clean vooral de plekken in je woning waar je normaal gesproken niet komt. Dit zijn de ideale schuilplekken van de vlo. Gooi de vuilniszak direct weg als je klaar bent. Vermoed je dat ze in de slaapkamer zitten? Was het witgoed op 60 graden. Dat kunnen ze nooit overleven. Nog een laatste tip? Koop laminaat in plaats van vloerbedekking.

Geen succes? Bel een vlooienbestrijder

Heb jij last van vlooien en hebben bovenstaande tips niet geholpen? Dan hebben we nog één laatste tip voor je. Dit kun je doen bij vlooien in huis: bel een bekwame ongediertebestrijder.