Zomer voorbereidingen doen? Ga voor een keuken in de tuin!

Zomer voorbereidingen doen? Ga voor een keuken in de tuin!

februari 26, 2020 Uit Door admin

De zomers in Nederland worden steeds warmer en hierdoor is het dus steeds vaker mogelijk om buiten te eten. Vaak gebeurt dit in de vorm van een barbecue met familie of vrienden, maar hoe leuk is het om samen te koken in de buitenlucht? Lees in dit blogbericht alles wat je nodig hebt voor een buiten keuken!

Materiaal voor buiten

Als je kiest voor een buitenkeuken, betekent dit dat het in zijn geheel moet kunnen tegen de mindere weersomstandigheden in Nederland. Zo kan het in de herfst en winter flink regenen, hard waaien, maar ook sneeuwen. Kies daarom bij het aanschaffen van de buitenkeuken voor een materiaal dat zowel tegen de zomerse weersomstandigheden kan als tegen die van de winter.

Een koeling

Door de hete temperaturen in de zomer, is het niet handig om de kookingrediënten te lang buiten de koelkast te houden. Daarom is het zeker handig om een koeling in de buitenkeuken te installeren. Met een koelcel van Geerlofs heb je ook een vriescel. Daardoor hoef je niet op en neer als je aan het koken bent en kan er ondertussen ook niks aanbranden!

Een afdekking

Zoals bij het eerste puntje al werd benoemd, heeft de buitenkeuken veel weersomstandigheden te verduren. Het kan namelijk niet, net als de andere tuinmeubelen, in de  garage worden opgeslagen. Daarom is het zeker een aanrader om een klein dakje boven de buitenkeuken te maken. Hierdoor worden de meeste regendruppels en vallende bladeren al tegengehouden. Mocht dit nou niet kunnen, is de beste optie om er een zeil over te doen. Heb je geen rekening gehouden met het afdekken van de buitenkeuken? Dan kan je altijd nog kiezen voor een keukenrenovatie.

Wateraansluiting

Met koken wordt er veel water gebruikt. Daarom kan een kraan in de buitenkeuken natuurlijk niet ontbreken. Daarbij is het ook handig dat je voor een nieuw glas water niet naar binnen hoeft!