ADVERTORIAL | De woontrends van dit moment in 5 stappen uitgelegd

november 13, 2020 Uit Door admin

Er is niets fijner dan een compliment krijgen over jouw huis en inrichting. Het geeft een fijn gevoel dat men vindt dat je een mooie stijl hebt. Tevens zorgt dit er ook vaak voor dat iemand zich thuis voelt. Om hiervoor te zorgen, is het onder andere belangrijk om op de hoogte te zijn van de woontrends. Er zijn namelijk verschillende trends waarvan wij denken dat jij daar nog niet van af wist. Wist jij dat gietvloeren bijvoorbeeld helemaal in zijn? We vertellen je graag de 5 woontrends die je zeker moet terug laten komen in jouw huis.

Duurzaamheid

Dat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp aan het worden is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Ook in een huis is dit een onderwerp wat op verschillende gebieden is terug te zien. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatie, zonnepanelen en energiezuinige producten. Maar, ook in meubels is duurzaamheid steeds meer aan het terugkomen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de materialen.

Botanisch

In steeds meer interieurs zijn bloemen en planten terug te vinden. In ieder hoekje, op ieder plankje en in elke kast staat wel een mooie plant. Het is niet meer weg te denken in welk interieur dan ook. Daarnaast is een iets wat ook op muren is terug te vinden door stickers en posters.

Glitter en glamour

Soms zijn de kleine details in het interieur die ervoor doen zorgen dat het naar een hoger niveau wordt getild. Goud is hier een perfect materiaal voor. Je hebt er weinig voor nodig om de uitstraling van een woning te veranderen. Versier je woonkamer met een paar gouden accessoires of ga voor een salontafel met goudkleurige pootjes. Een mooie finishing touch doet vaak al wonderen.

Fluweel

Fluweel is een echte luxe stof die steeds meer aan het terugkomen is. Het heeft een prachtige glans met een chique uitstraling. Je kan het in zowel kleine elementen, als kussens of een poef, of grotere elementen, zoals een heel bankstel, laten terugkomen. Het zorgt voor een weelderig beeld.

Vloer

Om de woontrends mooi af te sluiten lichten we de vloertrends toe. Een vloer is namelijk de doorslaggevende factor die een huis helemaal afmaakt. De keywoorden van dit jaar bij vloeren zijn duurzaam, stoer en doe-het-zelf. De vloertrends van 2020 zijn het visgraatpatroon, de duurzaamheid van de vloer, breed laminaat, een industriƫle stijl en PVC vloeren.

*De redactie van Wonen&Co is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Source: woonblog