BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Lydia

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Lydia

augustus 11, 2020 0 Door admin

,,Het was er vergeeld, hokkerig en op de muren zaten wel twintig lagen behang’’, blikt Lydia terug. Zij en haar vriend Yme waren dan ook de enigen die interesse toonden in het voormalige huurhuis, dat aardig doorleefd was. ,,Ik was 19 en studeerde nog, dus we zochten iets aan de hand van Yme zijn inkomen. Helaas bleken alle huizen die we leuk vonden met maar één inkomen boven budget.’’

Behalve dus dat huurhuis, dat door een woningcorporatie te koop werd aangeboden. Maar daar moest veel aan gebeuren om het naar hun smaak te maken. Voor een deskundige blik namen ze een bevriende architect mee naar de bezichtiging. ,,Hij zag er potentie in en schetste mogelijke indelingen. We waren meteen overtuigd.’’

Hun eerste koophuis werd meteen een enorm verbouwproject. Het werd van top tot teen gestript; van het opnieuw opbouwen, gipsen en stucen van de muren tot een gevelrenovatie en nieuw dak. Beneden is één grote leefruimte gecreëerd door alle wanden door te breken. ,,En door de trap te verplaatsen en ruimte in te leveren op de overloop, hebben we boven een badkamer kunnen maken.”

De grote verbouwing nam een jaar in beslag. ,,Toen waren we klusmoe en zijn we er alvast ingetrokken. We hebben bijna alles zelf gedaan, met veel hulp van onze vaders.” Het resultaat is een ruime, overzichtelijke woning waarin lichte tinten en hout de hoofdrol spelen. Eyecatcher is het wandmeubel van underlayment, dat Lydia zelf ontwierp. ,,Dat maakt dit huis speciaal, het brengt veel warmte en sfeer in de woonkamer.”

Het meest trots is ze op het totaalplaatje van de woning. ,,Als je ziet waar het huis vandaan komt, dan hebben we het weer recht gedaan. Het mooist vind ik hoe de ruimtes in elkaar overvloeien. En de tuin, die is ook heerlijk ruim. Je ervaart hier echt een gevoel van vrijheid. Eigenlijk zijn we gek dat we dit mooie plekje verlaten.”

Volgend jaar gaat het stel namelijk een nieuw verbouwproject aan: het opknappen van een voormalig postkantoor (1906) in Menaldum. “Dat is een kans die je niet snel krijgt en we kunnen er weer iets heel moois van maken.”

Wie Lydia (24), Yme (28) en dochter Manou (2).
Wat twee-onder-een-kapwoning.
Waar Menaldum.
Huis gebouwd 1956.
Wonen hier sinds 2016.
Aantal slaapkamers 3
Stijl Een mengelmoes; modern, Scandinavisch, met hier en daar wat industriële elementen. Het is vooral licht. We hebben een witte basis, gecombineerd met hout voor de warmte.
Instagram cosywhitewalls

TEKST RENSKE DE HAAN
FOTO’S LYDIA SIDERIUS

Neem ook een kijkje in het sfeervolle nieuwbouwhuis van Instagrammer Anna in Leeuwarden, die Scandinavisch met bohemian combineert. Of laat je inspireren door het interieur van Siska, die houdt van landelijk en eclectisch.

Source: woonblog