BUITENLEVEN | Ontdek alles over de Helleborus

BUITENLEVEN | Ontdek alles over de Helleborus

maart 2, 2019 Uit Door admin

buitenleven, rondleiding, Helleborus, kwekerij, Offingawier

In Offingawier, bij Sneek, zit een bescheiden kwekerijtje van Helleborussen. Een uit de hand gelopen hobby, zoals Ann van ‘t Sant het noemt. Desondanks heeft ze er honderden in potten gekweekte Helleborussen staan. Bovendien stelen in de tuin de moederplanten van haar kwekerijtje de show temidden van een zee van sneeuwklokjes.

Wie nieuwsgierig is naar al deze vroege bloeiers die zo fijn het einde van de winter inluiden, is vandaag en morgen welkom. Dan geeft Ann rondleidingen door haar tuin, die een kleine 1000 vierkante meter groot is. Dat doet ze tussen 11 en 17 uur. De Helleborussen in potten zijn overigens te koop.

Tijdens de rondleidingen vertelt ze onder meer over het kweken van Helleborus, geeft ze advies over de beste standplaats en bemesting, en vertelt ze over de bijzondere bomen in haar tuin en hoe het komt, dat sneeuwklokjes, gekocht als droge bolletjes in het tuincentrum, vaak niet aanslaan.

Adres: Midsbuorren 5, Offingawier. Toegang gratis.

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. Kun je wel wat hulp gebruiken? Tuinman Martin laat in deze tuinmetamorfose zien hoe je een onderhoudsvrije border maakt. En wist je dat sommige planten zo’n nauwkeurige bloeicyclus hebben, dat je er de tijd aan kunt aflezen? Er bestaan zelfs bloemenklokken.

Source: woonblog