DIY | 5 easy diy’s die je kunt maken met spullen die je in huis hebt (of online kunt bestellen) – deel 2

april 1, 2020 Uit Door admin

In deze bizarre tijd van het coronavirus is thuisblijven het devies. Dat maakt het wel tot dé tijd om met zelfmakers aan de slag te gaan, die je huis nog mooier maken! Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met diy projecten die je gemakkelijk thuis kunt maken met spullen die je al in huis hebt óf online kunt bestellen. Deze week: deel 2.

Bekijk in onderstaand artikel ook een overzicht met 5 makkelijke diy projecten.

Je hebt ze vast nog wel ergens liggen: oude blikken. Maak daar leuke bloempotten van door ze te verven, te beplakken met folie of te bekleden met stof. Over tover vintage koffie- of theeblikken om tot bloempotten. Je kunt er mooie vetplantjes in stoppen of stekjes in opkweken. Bekijk alle ideeën in onderstaand artikel.

De lente is bij uitstek de periode om je kleding eens goed te sorteren. De meeste winterkleding kan terug in de kast en zomerkleding kun je voorzichtig weer uit de kast halen. Hang je favoriete voorjaarssetjes aan een mooi kledingrek, die je heel gemakkelijk kunt maken van een stevige tak uit de tuin of het bos. Bekijk in onderstaand artikel hoe je dat doet.

Ben je uitgekeken op je terracotta bloempotten? Doe lekker duurzaam en geef ze een nieuwe uitstraling met verf. Geef ze volledig een nieuwe kleur, verf ze voor de helft, schilder er gezichtjes op of – voor de echte Picasso’s onder ons – versier ze met mooie patronen. Bekijk in onderstaand artikel alle ideeën.

Ga creatief aan de slag met bloemen en bladeren en droog ze! Helemaal passend bij de laatste woontrends. Onze redacteur Rixt legt in onderstaand artikel uit hoe je bloemen en bladeren kunt drogen en hoe je ze vervolgens mooi kunt tentoonstellen in je interieur. Stop ze in stijlvolle glazen fotolijstjes of maak je eigen botanische posters.

Oud glazen servies kun je heel eenvoudig pimpen met verf. Zo geef je glazen borden of schaaltjes een soort keramiek look. Je kunt dit doen met restjes matte muur- of krijtverf. Super simpel, maar met groots resultaat. Blogger Wimke legt in onderstaand artikel uit hoe je dit doet.

Bron uitgelichte foto: sisoo.com

Meer ideeën voor leuke zelfmakers? In deze video laat blogger Wimke zien hoe je een trendy macramé veer kunt knopen. Of bekijk in dit artikel hoe je houten kubussen maakt voor aan de wand, waar je planten in kunt hangen.

Source: woonblog