DIY | Paaseieren: Zo maak je een tulpenei voor op de paastafel

DIY | Paaseieren: Zo maak je een tulpenei voor op de paastafel

april 11, 2020 Uit Door admin

Pasen wordt dit jaar niet met een hele groep vrienden en familie gezellig bij elkaar zitten aan een grote tafel. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet gezellig kunt maken! Paaseieren mogen natuurlijk niet ontbreken. Vrolijk je brunchtafel op met een simpele diy in lenteachtige paassfeer. Maak een persoonlijk tulpenei voor op het bord.

Dit heb je nodig

  • tulpen
  • eieren, liefst wit
  • een stift, nog beter: een wasachtig potlood

Zo ga je te werk

Pak een ei en prik voorzichtig met een naald een gaatje in de bovenkant. Maak dan met een scherp mesje, een aardappelschilmesje bijvoorbeeld, het gaatje iets groter. Het moet groot genoeg zijn om er de steel van een tulp door te steken. Vang de inhoud van het ei op in een kom, zodat je er later een omelet of hartige taart van kunt bakken. Maak dan ook aan de onderkant van het ei een gaatje en steek de tulp er doorheen. Schrijf een naam of de initialen op de eierschaal. Gebruik hiervoor een stift of nog beter: een zacht wasachtig potlood is nog beter. Met een stift heb je namelijk kans dat als je te hard drukt, het ei breekt.

We hebben nog veel meer leuke diy’s op het gebied van paasdecoratie. In onderstaand artikel hebben we 6 zelfmakers verzameld.

BEELD: TPN/iBulb

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het dekken van de paastafel? Stylisten Paulette en Dominiek laten in dit artikel zien hoe je met een zwart-witte basis een stijlvolle, maar ook vrolijke paastafel kunt creëren. Houd je meer van pastelkleurtjes? Styliste Els laat in dit artikel zien hoe je een romantisch lentefeestje op tafel tovert.

Source: woonblog