DIY | Zo geef je servies een keramiek look

DIY | Zo geef je servies een keramiek look

februari 15, 2019 Uit Door admin

diy, zelf maken, wimke, servies verven, keramiek, wonen&co

Tover oude borden en schaaltjes om tot pronkstukjes voor in je interieur. Blogger Wimke laat in deze video zien hoe je gedateerd servies een mooie keramiek look geeft. 

Dit heb je nodig

  • oud glaswerk, bakjes of borden met reliëf 
  • krijtverf 
  • kwasten

Zo ga je te werk

diy, zelf maken, wimke, servies verven, keramiek, wonen&co

Voor je begint is het belangrijk dat je de schaaltjes of borden goed ontvet. Doe genoeg verf op de kwast en schilder van binnen naar buiten. Zorg ervoor dat er voldoende verf in het reliëf van het glaswerk komt. Het servies is niet klaar met een keer verven. Om een mooi resultaat te krijgen schilder je er drie tot vier lagen op. Laat het tussentijds wel goed drogen. Krijtverf is meestal binnen een uur droog. 

En dat is het eigenlijk. Een eenvoudige manier om servies een nieuwe look te geven. Dus snuffel rond op zolder, in je kasten of breng een bezoekje aan kringloopwinkels voor mooi servies. En dan schilderen maar! Geef je ‘keramieken’ servies een ereplaatsje op een wandplank in de keuken of pronk ermee in een kast. 

diy, zelf maken, wimke, servies verven, keramiek, wonen&co

Ga je ook aan de slag met deze diy? Deel je resultaat op Instagram met de hashtag #wonenencowimke of tag ons op Facebook.

 

Tijdens grijze, sombere winterdagen kunnen we wel wat extra gezelligheid in huis gebruiken. Wimke laat in deze video zien hoe je eenvoudig een lichtsnoer maaktZelf een heerlijk geurende bodyscrub maken? In deze video laat Wimke zien hoe je een scrub kunt maken met spullen die je al in huis hebt. Leuk voor jezelf of om cadeau te doen. Ook leuk om weg te geven: een gepersonaliseerd borrelplankje. Bekijk hier hoe je borrelplankjes kunt branden. 

Source: woonblog