DIY | Zo knoop je een macramé veer

DIY | Zo knoop je een macramé veer

maart 15, 2019 Uit Door admin

diy, macramé veer, zelf maken, wimke tolsma, wonen&co

Macramé is weer helemaal hot. Met deze eeuwenoude knooptechniek kun je de leukste dingen maken. Blogger Wimke laat in deze video zien hoe je een trendy macramé veer knoopt.

Dit heb je nodig

  • katoendraad
  • lijmspray
  • vachtborstel
  • plakband
  • houten kralen
  • stofschaar

Zo ga je te werk

Knip de basisdraad op gewenste lengte. Houd hierbij rekening dat je het draad dubbel vouwt. Voor het gemak leg je het draad op een tegel of andere harde ondergrond en plak je de boven- en onderkant vast met tape. Zorg er wel voor dat je zowel boven als onder wat ruimte overhoudt. Aan de bovenkant rijg je later een kraal en de onderkant is onderdeel van de veer.

Vervolgens knip je, afhankelijk van de grootte van je veer, ongeveer 40 draden op maat: ongeveer 25 centimeter lang. Pak dan een touwtje en vouw dat dubbel en schuif het tot een centimeter onder de basisdraad door. Zo maak je een lusje.

Pak dan een tweede touwtje, vouw dat ook dubbel en steek die door het lusje van het eerste touwtje. Haal het er overheen, pak dan de uiteinden van het eerste touwtje en trek het geheel strak aan. En zo ga je verder met elk touwtje. Werk hierbij van links naar rechts en vice versa en ga door tot je aan de onderkant bent.

Werk steeds van links naar rechts en andersom

Als alle touwtjes geknoopt zijn bepaal je de vorm van je veer. Dit kun je heel makkelijk doen door aan beide kanten een stuk tape te plakken. Knip vervolgens de restanten touw af met een scherpe stofschaar. Haal dan de tape los en pak de vachtborstel. Hier zitten scherpe puntjes aan en door het knoopwerk hiermee te borstelen, gaat het touw rafelen. Zo krijg je een mooie, volle veer.

Wanneer je klaar bent met borstelen, knip je het knoopwerk nog wat bij in de vorm van een veer. Wanneer je tevreden bent, spuit je de veer in met lijmspray. Zo blijven de draden mooi en je verstevigt het op deze manier. Rijg tot slot een kraal aan de bovenkant en hang de veer op!

Ga je ook aan de slag met deze diy? Deel je resultaat op Instagram met #wonenencowimke of tag ons op Facebook

Ook leuk om zelf te maken: een wandkleed voor op de kinderkamer. Wimke laat in deze video zien hoe je een kleed maakt met een trendy regenboog. Of ga aan de slag met droogbloemen. Wimke laat in deze video zien hoe je droogbloemen kunt stylen in stolpen, vitrinekastjes en flessen.

Source: woonblog