INSPIRATIE | voor Moederdag: chocoladetaart met zomerfruit (+ design taartschepje)

INSPIRATIE | voor Moederdag: chocoladetaart met zomerfruit (+ design taartschepje)

mei 2, 2020 0 Door admin

Ken jij het Bakmeisje al? Saakje Visser uit Groningen maakt de lekkerste taarten en ander zoets. Speciaal voor Wonen&Co volgers deelt ze haar recept voor een overheerlijke chocoladetaart. Leuk om te maken voor Moederdag! Versier het taartje met zomerfruit en serveer ‘m op een mooie schaal. En voor wie moeders extra wil verwennen, is het design taartschepje een tof cadeau om erbij te geven.

Recept voor chocoladetaart met zomerfruit

Dit heb je nodig

  • 28 minuten bakken op 180 graden hetelucht
  • springvorm of cakepan ⌀ 20 cm
Voor het beslag
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • 75 gram frambozen en blauwe bessen uit de vriezer
Voor de ganache
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 ml slagroom (ongeklopt)
  • Fruit om mee te versieren, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en blauwe bessen

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats een rooster in het midden van de oven. Vet de randen van de bakvorm in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
  • Hak de chocolade en smelt deze samen met de boter in een steelpan. Als je het vuur laag zet, hoeft het niet au bain-marie. Zet het vuur uit zodra het merendeel is gesmolten, zo kan het rustig doorsmelten.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop de bloem erdoorheen en spatel het (inmiddels gesmolten) chocolade-botermengsel erdoor. Spatel als laatste het bevroren fruit door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de chocoladecake 28 minuten. Niet langer; zo blijft de binnenkant nog lekker zacht. Laat de chocoladetaart afkoelen in de vorm. Als het bovenste laag wat naar boven is gekomen, duw je deze weer rustig terug. Stort de taart op een mooie schaal.
  • Verwarm de slagroom samen met de chocolade in een steelpan. Zet het vuur uit zodra de helft van de chocolade is gesmolten, maar blijf roeren. Zo zorg je ervoor dat de chocolade niet verbrand, maar rustig smelt. Giet de ganache op de taart en versier met veel vers fruit. Laat de taart helemaal afkoelen voor serveren.
  • Tip: Vervang de bloem door amandelpoeder en je taart is glutenvrij.

Dit recept is een variatie op de ‘chocoladecake met ganache’ uit Saakje’s zoete bakboek. Meer info: www.bakmeisje.nl

Taart opscheppen in stijl

Maak Moederdag extra feestelijk en geef dit fraaie design taartschepje cadeau bij de chocoladetaart. Je kunt het schepje bestellen via deze link.

Ook leuk om cadeau te doen op Moederdag is een fleurig veldboeket. In deze diy laat bloemstyliste Esther zien hoe je zo’n mooi boeket samenstelt. En in dit artikel hebben we de mooiste cadeaus voor Moederdag verzameld, zoals een luxe geurbrander, een handig boek over het aanleggen van een pluktuin, kleurrijke vazen en andere toffe interieuraccessoires.

Source: woonblog