Makelaar Amsterdam Centrum, de opstap naar je nieuwe woning

Makelaar Amsterdam Centrum, de opstap naar je nieuwe woning

april 12, 2023 Uit Door admin

Zit een groot deel van je vermogen in de stenen van je huis? Ofwel, ben je verder niet steenrijk maar in de gelukkige omstandigheid dat door de jaren heen jouw huis diverse keren qua prijs over de kop is gegaan? Terwijl jij er nog rustig woont? Dan ben je een zogenaamde ‘stenenmiljonair’. Je huis is dan meer dan een miljoen waard. Mocht je willen verkassen, dan is dat de minimale opbrengst. Een makelaar Amsterdam Centrum weet exact waar al die stenenmiljonairs bivakkeren. Vooral in het oude centrum van de hoofdstad.

Rijk wonen in west

Sowieso is Amsterdam een hot spot als het gaat om miljoenenhuizen. Van de tien straten met de meeste miljoenenpanden in heel Nederland liggen er liefst acht in Amsterdam. En Amsterdam West komt daarbij sterk naar voren. Op dit moment betaal je vooral voor huizen aan de zuidzijde van het Vondelpark de hoogste m2-prijs van zo’n beetje heel Amsterdam. En de Diepenbrock buurt geldt als de duurste buurt van de stad, met een gemiddelde woningwaarde van meer dan 2,5 miljoen euro. Wonen in Amsterdam West is heel gewild en dat valt af te lezen aan de vraagprijzen van woningen.

Een makelaar Amsterdam Centrum kent de prijsfluctuaties binnen duur Amsterdam

Heb je een woning in Amsterdam West staan die je wilt verkopen? Of zoek je juist een mooi huis in dit stadsdeel. West kent nogal wat verschillende wijken met ook dure buurten. De Jordaan is qua prijsniveau al behoorlijk gestegen. Nu ook gaan wijken als de Postjes buurt, de Spaarndammer buurt en de Admiralen buurt qua prijsniveau flink omhoog. Wellicht is nu investeren in een van deze buurten een goede belegging. Net als bijna heel Amsterdam heeft ook Amsterdam West behoorlijk last van de krapte qua appartementenaanbod. Niets is onmogelijk, maar aangeboden appartementen zijn zo weg en vaak voor een prijs ver boven je budget.

Een makelaar Amsterdam Centrum levert zijn geld zeker op

De krappe markt en de hoge prijzen verplichten je bijna tot extra kennis van de woningmarkt in Amsterdam West. Alleen al om maar niet voortdurend achter het net te vissen of helaas die op één na hoogste bieding te hebben gedaan. De ervaring van een makelaar Amsterdam Centrum is dan ook niet overbodig. Als aankoopmakelaar scant hij natuurlijk niet alleen op Funda wat er op voorraad staat. Dat kun jij ook. Wat er staat, kan morgen of vandaag al weer weg zijn. Een goede makelaar heeft altijd zijn ogen en oren open. Die weet soms al welke huizen mogelijk in de verkoop komen. Die kan een woning voor je bemiddelen die toch weer richting reële marktprijs kan gaan. Hoewel er bij een koopwoning in de meest gewilde buurten van Amsterdam West toch altijd ook een geluksfactor moet zijn. 

Een makelaar Amsterdam Centrum brengt je naar de voorkant van de woningmarkt

De kennis van een aankoopmakelaar is onontbeerlijk. Die weet dat woningeigenaren in West vaak eerst een nieuwe woning kopen en dan pas hun oude woning te koop gaan zetten. Als makelaar is het mogelijk daarachter te komen. Zo kun je er met een makelaar Amsterdam Centrum heel vroeg bij zijn. Nog voordat een woning op de markt komt, kun je die dan al verkennen en erover nadenken.