STYLING | Een stijlvolle babykamer in natureltinten (+shopping)

STYLING | Een stijlvolle babykamer in natureltinten (+shopping)

december 5, 2020 Uit Door admin

Rotan, hout, bamboe, droogbloemen en zachte tinten als terra, nougat en caramel. De babykamer van Isabelle, dochter van Wonen&Co stylist Evelyne Bok, is heerlijk naturel. Raak geïnspireerd en shop in haar stijl.

25 november was ze daar: Isabelle Valerie! Het derde kindje van onze stylist Evelyne Bok. Kort voor de bevalling mochten we nog langskomen voor een fotoshoot van haar kamertje.

De tinten in het kamertje zijn terra, wit, nougat, caramel en houttinten. ,,Deze kleuren zijn super tijdloos, en omdat we voor de geboorte het geslacht nog niet wisten, is deze stijl ideaal. Kan prima voor een jongen én voor een meisje.’’ Trendy droogbloemen spelen een hoofdrol. ,,Ik ben op het moment een echte droogbloemen-freak. Dat zie je overal terug in mijn interieur, maar zeker ook in de babykamer.’’

Hangende droogbosjes doen het leuk aan het hemeltje boven de wieg, hier een daar staan wat pluimen of takjes in een vaasje. ,,En die prachtige krans maakte mijn vriendin Rima voor ons.’’ Het witte brocante jurkje is van Evelyne zelf geweest. ,,Zolang we niet wisten of het een jongen of meisje was, mocht het jurkje er alvast hangen omdat het zo mooi is. ,,Maar nu blijkt dat het zo moest zijn!’’

Delfts blauw

Oude elementen doen het goed in een babykamer. Het rotan wiegje is vintage, waarschijnlijk uit de jaren 50, en past perfect bij de naturel trend van nu. De geboortebordjes van Evelyne en haar man Age zijn gelukkig goed bewaard gebleven en ook die Delfts blauwe stijl is weer helemaal van nu.

De commode is een Ikea ladenkast (Malm) in wit, die Evelyne heeft voorzien van een eiken topping. ,,Gewoon van de bouwmarkt. De planken hebben we er met dubbelzijdig tape op bevestigd.’’ Het luiermandje is een erfstuk van de oma van Evelynes moeder. ,,Ik denk wel honderd jaar oud. Handig om wat spulletjes in te leggen die je tijdens het verschonen binnen handbereik wilt hebben.’’

De kruidenrekjes van Ikea (Bekväm) kun je op allerlei manieren toepassen. Evelyne hing er twee boven de commode, een rechtop en eentje omgekeerd, zodat er hangertjes met mooie kleertjes aan kunnen hangen. Om de webbing trend kun je niet heen, zeker als je voor naturel gaat. Evelyne koos een kledingkast van Xenos en stylde hem af met een rotan spiegel en lantaarn.

Shop in de stijl van

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S MARGRIET DE JAGER/ANNIEK BOSWIJK

Benieuwd naar metamorfoses van onze Evelyne? In dit artikel heeft ze een kaal en hol nieuwbouwhuis omgetoverd tot een warm en sfeervol gezinshuis, met kleuren als groen en cognac. En in dit artikel maakt ze van een lege ‘balzaal’ een sfeervolle woon- en eetkamer.

Source: woonblog