STYLING | Slaapkamer inspiratie: Zo maak je je slaapkamer voorjaarsproof

STYLING | Slaapkamer inspiratie: Zo maak je je slaapkamer voorjaarsproof

maart 26, 2020 Uit Door admin

Het is officieel lente. De natuur is ontwaakt en kleurt meer en meer groen, bloemen komen tot bloei, de vogels fluiten volop en steeds vroeger dringen zonnestralen je slaapkamer binnen. Hoog tijd om je slaapkamer een welverdiende opfrisbeurt te geven en het voorjaar naar binnen te halen. Interieurontwerper Aukje van Stedsk geeft handige tips en een flinke dosis slaapkamer inspiratie.

Begin met een voorjaarsschoonmaak

Beeld: unsplash

Na een (vooral) natte winter is je slaapkamer wel toe aan een beetje licht en lucht. Open je gordijnen, doe de ramen open. Laat het licht en de frisse lucht heerlijk naar binnen stromen.

Heb je vitrage of gordijnen in de slaapkamer hangen? Maak meteen gebruik van de gelegenheid en stop ze in de wasmachine. Laat ze daarna lekker in de buitenlucht drogen voor een extra fris gevoel.

Maak een sopje, neem de kozijnen grondig af, poets de plinten, haal een doekje over de kast en dweil de kamer grondig. Zo wordt je slaapkamer weer even helemaal schoon en fris.

Vervang het ‘winterdekbed’ voor een luchtig zomerexemplaar. Combineer het dekbed met een zacht en licht overtrek. Bijvoorbeeld van een goede kwaliteit katoen of linnen. Deze materialen zijn heerlijk om onder wakker te worden. Linnen bijvoorbeeld reguleert je lichaamswarmte waardoor je het in de lente en zomer lekker koel houdt.

En als je dan toch bezig bent: ruim ook meteen je kledingkast op. Bekijk in onderstaand artikel tips over hoe je dat het beste doet:

Zachte tinten

Bij de lente denk je al snel aan pasteltinten als lichtroze, zacht groen, lila of blauw. Deze kleuren kun je toevoegen door een muurtje te schilderen, maar ook met een dekbedovertrek of accessoires kun je deze kleuren in je slaapkamer halen. Bijvoorbeeld met een gekleurd plaid over je dekbed voor de nog wat koudere nachten. Maar denk ook aan mooie kunstwerken aan de muur in voorjaarskleuren. En niet te vergeten: bloemen- en vogelprints. Denk daarbij aan een vrolijk behangetje of een wandpaneel. Zo haal je in no-time dat heerlijke voorjaarsgevoel in de slaapkamer.

Wit en licht

Wit is een fijne tint voor de lente. Met een witte basis in de slaapkamer krijg je een heel licht en zonnige uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de Ibiza look of aan heel minimalistisch Scandinavisch. Er zijn een aantal manieren om er voor te zorgen dat een witte slaapkamer niet saai wordt.

Zo is het goed om verschillende materialen en structuren te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je witte slaapkamer vlak wordt en krijg je hier en daar kleine kleurnuances.

Maar je kunt ook bijvoorbeeld planten en bloemen toevoegen voor een beetje kleur. Voor een wat stoerdere look maak je gebruik van zwarte accenten zoals een zwart leeslampje naast je bed. Of voeg natuurlijke materialen toe zoals rotan, riet en jute voor een bohemian sfeertje.

Fleur het op

Of je nou een gekleurde of een basic slaapkamer hebt, bloemen en planten mogen niet ontbreken. Planten zorgen niet alleen voor meer zuurstof en een gezondere atmosfeer in je slaapkamer, ze helpen je ook tot rust te komen. En haal een kleurrijk bos bloemen voor op je nachtkastje of in de vensterbank. Bloemen maken je vrolijk en zo haal je gemakkelijk de lente naar binnen. Denk aan tulpen, narcissen, romantische pioenrozen of anemonen. Maar ook een tak met lentebloesem doet het goed in een vaas.

Luchtig kleedje

Beeld: villastyling

In de winter is een hoogpolig vloerkleed naast je bed heerlijk, maar in het voorjaar mag deze omgewisseld worden voor een luchtiger exemplaar. Bijvoorbeeld een dunne kelim van katoen of een vloerkleed van sisal of jute.

Aukje’s favorieten voor op de slaapkamer

Bron uitgelichte foto: unsplash

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is interieurontwerper en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Gelijk het hele huis maar een grote voorjaarsschoonmaak geven? Lees hier de drie belangrijkste opruimtips van opruimgoeroe Marie Kondo, die beroemd is geworden met haar Konmari-methode. Lees ook de tips van Aukje voor een goede opruim- en schoonmaakroutine, zodat je je huishouden goed bij kunt houden.

Source: woonblog