STYLING | Tegels in je interieur: alle trends op een rij

STYLING | Tegels in je interieur: alle trends op een rij

oktober 10, 2019 Uit Door admin

styling, tegels, trend, wandtegels, vloertegels

Tegels in huis zijn niet alleen praktisch, je kunt er ook hele toffe dingen mee doen. Het kan tegenwoordig niet bont genoeg! Mix en match verschillende kleuren, vormen en ga los met structuren. Interieurontwerper Aukje van Stedsk laat je graag de laatste tegel-trends zien.

Mix & match

Ben je op zoek naar een unieke tegelvloer of – wand? Mixen en matchen maar! Door verschillende vormen en kleuren tegels te combineren, kun je er een waar kunstwerk van maken dat niemand anders heeft.

Waar we vroeger vaak voor veilig kozen (vaak eenzelfde kleur tegels), zien we tegenwoordig steeds meer gewaagdere vormen, designs en kleuren.

Ga bijvoorbeeld voor knalkleuren of contrasterende kleuren. Iets te heftig? Een combinatie van zoete pasteltinten staat ook prachtig.

Marmer met contrast

Zagen we eerst vooral rustige, vrij effen tegels van marmer, nu mag het bonter, kleurrijker en met meer contrast. De ‘aderen’ die door de steen lopen mogen meer aanwezig zijn. Dat maakt de tegels nog meer uitgesproken.

Ook het formaat van de tegels wordt steeds groter. Denk aan 75×75 centimeter of zelfs hele panelen van 100×300 centimeter. Echt een statement!

Tegels met structuur

Je ziet steeds meer verschillende structuren in tegels (ook binnen dezelfde serie) en deze worden gretig met elkaar gecombineerd. Je hebt gladde tegels, matte, maar ook tegels met ribbels, puntjes of volledig in 3D. Ga bijvoorbeeld voor een tegelwand in één kleur, maar dan wel met verschillende texturen, dan is het toch net even anders!

Verweerde tegels

In moderne interieurs wordt steeds vaker gekozen voor verweerde tegels op de muren of vloeren, met vintage patronen of een versleten design. Met deze tegels geef je je nieuwe woning snel een geleefde sfeer mee. Ook leuk binnen deze trend; tegels met een geoxideerde of verroeste look!

Terrazzo look tegels

Terrazzo gaat alweer een poosje mee en ook hiervoor geldt dat het bonter mag! Het gespikkelde dessin zorgt al voor een hoop vrolijkheid in huis, maar met gekleurd terrazzo kun je helemaal een statement maken. En de kleurencombinaties van deze tegels zijn bijna oneindig. Omdat terrazzo zo uitgesproken is, kun je het goed combineren met een rustigere tegel voor een fijne balans.

Geometrisch, maar dan net even anders

Bij geometrische tegels denken we vaak aan die zeshoekige hexagon tegeltjes. Maar de vormen worden steeds complexer en net even anders dan we gewend zijn. Dus geen standaard vierkantje, driehoek of hexagon, maar nieuwe lijnen en vormen sieren vanaf nu je badkamer of keuken.

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK

Bron uitgelichte foto: Bron: clayhaustile.com

Meer weten over terrazzo? Bekijk hier hoe je dat vrolijk gespikkelde patroon kunt combineren. Liever een behangetje op de wand? Wij hebben de mooiste dessins op een rij gezet.

Source: woonblog