Tips bij het kiezen van de mooiste overkapping

Tips bij het kiezen van de mooiste overkapping

oktober 12, 2022 Uit Door admin

Wil jij het zomergevoel nog wat langer vasthouden en lekker buiten zitten, ook nu het wat koudere en natter wordt? Met een overkapping kun je zomer en winter genieten van je tuin en heerlijk buiten zitten. Voordat je een keuze maakt welke variant je wilt, raden we je aan om goed na te denken wat je wensen zijn. Als het model van je keuze eenmaal staat is het zonde om hem weer af te breken. Er zijn verschillende soorten overkappingen en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. In dit artikel helpen we jou om de juiste keuze te maken en te ontdekken waar je op moet letten. Lees snel verder zodat jij binnenkort weer buiten kunt zitten, ook als het weer minder goed is.

Kijk naar de mogelijkheden in je tuin

Bij een overkapping komt best wat kijken. Sommige modellen nemen veel ruimte in, anderen zijn wat makkelijker te plaatsen. Als je een kleine tuin hebt raden we je aan om het model aan te passen aan de ruimte die er is en niet je hele tuin te overkappen. Daarmee maak je de tuin optisch alleen maar kleiner. Het kan dan handig zijn om een model te kiezen dat aan de zijkanten open is en dat je ook van boven open kunt laten als je dat wilt. Een pergola kan dan een mooie oplossing zijn. Wil je de kap helemaal weg kunnen halen dan is een schaduwdoek een handige oplossing. Als je juist een extra kamer wilt maken die helemaal gesloten is, kies dan een veranda.

Bedenk wat je wensen zijn voor de overkapping

Een overkapping wordt op maat gemaakt en de mogelijkheden zijn eindeloos. Jij bepaalt wat je wil laten maken en je kunt kiezen wat je wilt. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te bepalen wat je wensen zijn. Wil je vooral schaduw en bescherming tegen de zon of wil je juist goed droog kunnen zitten? Of wil je juist het hele jaar door buiten kunnen zitten onder alle weersomstandigheden? Bedenk ook wat de belangrijkste activiteiten zijn die je wilt doen onder de overdekking. Vind je het lekker om ’s ochtends je eerste kop koffie daar te drinken, dan heb je minder ruimte nodig dan wanneer je met 10 gasten lekker wilt tafelen.

Bepaal welk budget je hebt

De prijs van een overkapping varieert nogal. Een schaduwdoek is een heel stuk goedkoper dan een volledige veranda. Daarnaast bepaalt de grootte en de afwerking van het model dat je kiest voor een groot gedeelte de prijs. Als je op zoek gaat naar overkappingen bepaal dan eerst het budget dat je beschikbaar hebt en ga dan kijken naar de mogelijkheden. 

Kies de best passende overkapping

Als je eenmaal helder hebt waarvoor je de overkapping wilt gebruiken, wat je budget is en hoe groot het model moet zijn dan kun je gaan kijken wat de beste optie voor je is. Laat je voorlichten over de verschillende mogelijkheden en ontdek vanzelf welk model het beste bij je past. Je zult geen spijt krijgen van je aankoop van een overkapping of veranda en je zult er jaren plezier van hebben. Met de juiste keuze is het een aanwinst voor je huis en kan het de waarde van je huis verhogen.