Tips om je badkamer en slaapkamer te pimpen

Tips om je badkamer en slaapkamer te pimpen

mei 15, 2020 Uit Door admin

Nu we allemaal een heel stuk meer thuis zijn en het woord corona wellicht inmiddels uit je neus komt, is het een goed idee om je huis op te knappen. Een leuke hobby en het is erg prettig om hele dagen in een omgeving te zijn waarin jij je prettig voelt. We hebben toch meer tijd over nu sociale activiteiten voor het grootste deel wegvallen, je geen reistijd meer hebt voor naar werk en de weekenden écht vrij hebt zonder verplichtingen. Dus waarom ook niet? Wij geven je een paar gave tips om je badkamer en slaapkamer thuis-zijn proof te maken en nét iets extra’s te geven.

De Badkamer

Dit zie je misschien niet direct, maar wat wel veel waarde kan leveren is badkamer verwarming. Met de juiste badkamer verwarming stap je niet meer een koude ruimte in na een lekkere warme douche of warm bad. Dit zal meer een gevoel van luxe en ontspanning geven. Feenstra biedt een ruim aanbod van badkamerverwarmingen. Je kunt namelijk voor meerdere soorten kiezen. Zo kun je voor een verwarming kiezen die je ziet, maar ook die je niet ziet, zoals infrarood verwarming. Ook niet alle verwarmingssoorten hoeven aangesloten te worden aan je cv-ketel. Ze kunnen ook aangesloten worden op je elektriciteit netwerk. Zo heb je nooit het probleem dat als je cv-ketel een storing heeft, jij koude voetjes in de badkamer hebt.

Qua interieur en accessoires kun jij je badkamer natuurlijk ook behoorlijk pimpen. Je kunt stoere grove materialen (bijvoorbeeld natuursteen en grof/dik hout) combineren met fijnere/gladdere materialen. Maak je badkamer helemaal af door gouden kranen aan te schaffen of misschien matzwarte metaal. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, heel veel kan zolang het maar vocht bestendig is. Je kunt er zelfs voor kiezen om een kunstwerk in de badkamer op te hangen. Hou er dan wel rekening mee dat deze tegen vocht kan en niet zo snel kan schimmelen. Wellicht kun je het inspuiten met een waterdichte spray of een vochtdichte lijst kopen.

De slaapkamer

Naast de badkamer, kun je natuurlijk ook de slaapkamer opknappen. Er zijn uiteraard talloze mogelijkheden, wij noemen een paar gave suggesties.

De muur en vloer krijgen voorrang

Onze tip: pak altijd eerst de grote dingen aan, zoals de muur en vloer. Als deze geregeld zijn kun je naderhand hiervan je huis verder inrichten met leuk interieur en huis accessoires. De reden hiervoor is dat de muur en vloer bepalender zijn voor de sfeer in huis dan je denkt. Daarnaast moet je er niet aan denken dat je al een hoop geld hebt uitgegeven aan leuke spullen en deze uiteindelijk echt niet een match is met de kleur op de muur en de vloer. Die spullen kun je wellicht ruilen (wat uiteindelijk vaak meer werk is dan nodig was), maar de muur en vloer heb je niet zo 1,2,3 vervangen en opnieuw geschilderd. Je moet voor het verven alles afplakken en als de vloer eruit moet ben je nog verder van huis. Dan moeten waarschijnlijk alle spullen ook nog eens uit de kamer worden gehaald. Nee, dus eerst de vloer en muur fixen.

Knoppen voor op lades en kasten

Iets kleins, wat ook helemaal niet veel geld hoeft te kosten, maar wel een grote impact heeft op de sfeer zijn knoppen van lades en kasten. Je kunt deze zo veel gaver maken door unieke knoppen of hendels te kopen. Voorbeelden hiervan zijn gouden tijgers of zilveren lepels die omgebogen zijn tot hendel. Erg leuk en origineel. Wij weten zeker dat het iedereen zal opvallen die bij je op bezoek komt!

Vloerkleedje voor warme voetjes

Iets wat je in eerste instantie niet heel erg zal verwachten, is dat een vloerkleed voor meer gezelligheid zorgt dan een mooie maar kale vloer. Dit kan een enorm verschil maken. Zelfs zo groot dat de kamer meteen een hele andere sfeer krijgt. Je kunt voor kleurrijke tapijtjes kiezen, maar ook 2 over elkaar heen leggen.

Kortom, genoeg mogelijkheden om je huis te pimpen, zonder hier extreem veel geld voor kwijt te zijn of dat er enorme verbouwingen plaats moeten vinden.