UITGELICHT | Vier het voorjaar op de DvhN Lentefair

UITGELICHT | Vier het voorjaar op de DvhN Lentefair

mei 8, 2019 0 Door admin

uitgelicht, buitenleven, DvhN Lentefair, wonen&co

Na maanden van binnenzitten is het nu eindelijk tijd voor buitenleven. Op de DvhN Lentefair, die 11 en 12 mei wordt gehouden in de lommerrijke Tuinen van Frederiksoord, kun je je hart ophalen! Laaf je aan de lente en zoek het groene avontuur in een decor van honderden bloeiende fruitbomen!

Is er een mooiere locatie voor een lentefair dan De Tuinen, waar deze tijd van het jaar honderden fruitbomen in bloei staan en een groot veld vol fris nieuw lentegroen je welkom heet? Een heerlijk dagje buiten zijn en inspiratie opdoen, dat is wat jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers naar Frederiksoord trekt. Zo’n 130 standhouders staan een heel weekend voor je klaar.

Snuffel er rond tussen de kwekersplanten, probeer de nieuwste tuinmeubelen uit, ontdek er woon- en tuinaccessoires en volg een workshop in de speciale Wonen&Co-tent. En nieuw: een foodfestival met foodtrucks waar je de lekkerste hapjes proeft. Volgens Shi Jan Mei van de organisatie is hier onder meer een workshop sushi maken een aanrader.

De fair is dit jaar iets anders opgebouwd dan in voorgaande jaren. Zo’n 130 standhouders dragen daar hun steentje aan bij. Zo is er na de entree met groentjes een markt ingericht, waar liefhebbers woon- en tuinaccessoires kunnen vinden. Verderop is een gedeelte waar kwekers hun jonge pootgoed aanbieden, variërend van vaste planten tot tuinkruiden.

In het midden van het veld staat de Wonen&Co tent, die wordt ingericht door de vintagespecialist De Handelsfabriek uit Tolbert. Fans kennen deze ‘fabriek’ van de Wonen&Co woonbeurs in maart. In de Wonen&Co worden het hele weekend workshops gegeven. Duurzaamheid en milieu is het thema; leer er zaadbommen maken of je omgeving groener te maken. En leer er hoe je tuin avontuurlijk is te maken. De foodies onder ons vinden achteraan het veld zo’n zestien foodtrucks.

De Wonen&Co tent wordt ingericht door De Handelsfabriek

Voor alle actuele informatie kun je het beste de website van de fair in de gaten houden. Daar vind je ook informatie over alle deelnemers en wat ze zoal meebrengen naar Frederiksoord. Een greep uit het aanbod: De Oude tijd Servies, voor tweedehands van merken als Wedgwood en Royal Albert; kwekerij De Beeksterhof met onder meer salvia’s, helleborus, vaste tuingeraniums en rotsplanten en Hamamdoekengeluk met de zachtste lente- en zomerdoeken.

Een Zweedse tipitent, knusse setting, fijne muziek, lekkere wijn en een tapasplank vol heerlijke hapjes. Lijkt je dat wat? Boek dan het High Wine arrangement. Voor 20 per persoon heb je niet alleen je entreekaart voor de fair, maar ook twee wijntjes en een tapasplank. Die worden geserveerd op beide dagen tussen 14 en 17 uur. Tot woensdag 8 mei kun je je online inschrijven voor deze actie. Betalen kan aan de kassa. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Tip: die zondag is het Moederdag, dus trakteer je moeder op zo’n fijn arrangement…

Ontwerp je eigen avontuurlijke tuin

Wil je je tuin natuurlijker en spannender maken, maar weet je niet hoe? Volg in de Wonen&Co tent op de fair een workshop van Katja Staring. Ze is co-auteur van het recent uitgekomen boek Avontuurlijk Tuinieren. Volgens haar kan elk lapje grond, groot of klein, een paradijs worden voor insecten, vogels en ander leven.

Tijdens deze basisworkshop ga je op avontuur in je eigen tuin. Onder leiding van Katja doorloop je een stappenplan om tot een eigen, avontuurlijk tuinontwerp te komen. Je krijgt zoveel ideeën en tips, dat je nog dit jaar een eigen ecosysteem kunt creëren.

De workshops Avontuurlijk Tuinieren zijn er alléén op zaterdag en beginnen om 12 en 15 uur. Ze duren een uurtje en er is plek voor 20 deelnemers.

Meenemen: een A4tje met een zelfgetekende plattegrond van de tuin, met daarop aangegeven het noorden en de belangrijkste elementen (zoals bomen, schutting, terras).

Boekverkoop: Het boek Avontuurlijk Tuinieren is voor 24,95 euro te koop in de boekenkraam van Avontuurlijk Tuinieren. Je krijgt er dan een gratis bucketlist voor de avontuurlijke tuinier bij.

Bouw een bloemenbom

Geef het Noorden kleur en gooi op alle plekken die wel wat bloemen kunnen gebruiken een stevige zaadbom! Op de Lentefair leer je hoe je zo’n bloemenbom maakt. Schuif zaterdag (10-15 uur) of zondag (10-17 uur) aan bij de workshop van PlukN. Deze stichting heeft als motto ‘duurzaam en bewust leven, zonder in te leveren’. Elke deelnemer maakt een eierdoos vol bloemenbommen om mee te nemen.

Lekker zen in de sushi shop

Dol op sushi en altijd al willen weten hoe je zo’n lekker en gezond hapje maakt? Grijp je kans en volg op de Lentefair een heuse workshop sushi maken. De fijne kneepjes worden je bijgebracht door kookstudio Taste of Zen uit Rolde. Leer toveren met zalm, komkommer, mango en krab. De workshop biedt plek aan 10 à 12 mensen, duurt een kwartier en kost 3,50 euro, bij voorinschrijving via dvhnlentefair.nl.

TEKST SHYRA HUETING

Source: woonblog