Verlichting nodig? De vele voordelen van led panelen

Verlichting nodig? De vele voordelen van led panelen

januari 12, 2021 Uit Door admin

Twijfel je nog over led verlichting en het gebruik vanled panelen? Dan zal de onderstaande informatie je hopelijk van gedachten doen veranderen. Led verlichting is veel goedkoper dan standaard verlichting en de lampen hebben een aanzienlijk langere levensduur. En het licht dat je dan krijgt is al lang niet meer zo koud en sfeerloos als het wel geweest is. Met led verlichting en ook led panelen kun je werkelijk alle kanten op, of je deze nu nodig hebt voor je woning of je bedrijfsgebouw. En de onderstaande voordelen bevestigen dat.

1.      Led panelen zijn goedkoop

Vergeleken met andere soorten verlichting zijn led panelen erg goed te betalen. Ze zijn niet alleen goedkoop in de aanschaf. Een led lamp verbruikt aanzienlijk minder stroom en je haalt er veel meer lichturen uit. Daarnaast zijn led panelen ook erg gemakkelijk zelf te monteren, vooral als je het montagemateriaal bij dezelfde specialist bestelt. Vanaf het moment dat je voor een led paneel kiest bespaar je geld en dat is natuurlijk een heel groot voordeel.

2.      Verschillende keuzemogelijkheden en variaties

Ga je op zoek naar een led paneel dan zie je direct dat het assortiment groot is. Je hebt dan beschikking tot de volgende keuzemogelijkheden:

  • De afmetingen: er worden kleine led panelen gemaakt en grote. Deze keuze hangt af van hoe efficiënt je wilt verlichten en de sfeer die je ermee wilt bereiken. Wijken jouw afmetingen af van de standaard, dan is maatwerk altijd een optie.
  • De vorm: de meeste panelen zijn rechthoekig of vierkant en soms worden ook ronde panelen aangeboden. Ook hier geldt weer dat maatwerk mogelijk is en dat ook afwijkende vormen kunnen worden geleverd.
  • Het soort licht: met led verlichting kun je tegenwoordig ook heel goed sfeerverlichting maken. Je hebt de keuze uit koud-, warm- en wit licht. Ga bij een specialist langs om te zien hoe deze in het echt van elkaar verschillen.

3.      Gemakkelijk zelf te monteren

Led panelen zijn erg gemakkelijk zelf te monteren. Heb je een plafond dat uit panelen bestaat, dan vervang je deze simpelweg door een led paneel. Je krijgt hier duidelijke instructies voor. Besteed je de werkzaamheden liever uit, dan zijn de panelen ook snel geplaatst en de kosten dus minimaal. Gemiddeld gezien zal een specialist hier niet langer dan een dag mee bezig zijn, afhankelijk van de hoeveelheid panelen, uiteraard.

4.      Je kunt er alle kanten mee op

Vooral als je led panelen aan wilt schaffen voor je woning, is het belangrijk dat ze veelzijdig zijn. Stel, je plaatst een aantal kleine panelen in je plafond, dan kan dat een heel interessant effect opleveren. Sluit ze aan op een dimmer, en je combineert sfeerverlichting met basisverlichting. In industriële en moderne woningen komen juist grote Led panelen 60×60 erg goed tot hun recht. Twijfel je nog? Ga dan naar een specialist en stel daar al je vragen. Hij of zij kan je exact vertellen of er een led paneel is dat voldoet aan al jouw eisen.