Welke ketel kunt u in uw situatie het beste kiezen?

Welke ketel kunt u in uw situatie het beste kiezen?

november 2, 2019 Uit Door admin

Ketels zijn van vitaal belang voor elk huis: ze houden ruimtes warm, water heet en inwoners gelukkig. Maar niet alle ketels zijn hetzelfde. Bij de aankoop van een cv-ketel is het dus van belang om u goed te verdiepen in het onderwerp. Door over te schakelen naar een nieuwe, zeer efficiënte cv-ketel, kunt u uw ecologische voetafdruk en besparen op energierekeningen. Met deze gids voor de perfecte boiler, wordt uw huis in een mum van tijd warm en energiezuiniger.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een cv-ketel

Het eerste waar u op moet letten als u uw cv-ketels gaat vergelijken is uiteraard het vermogen (kW). De nieuwe cv-ketel dient immers uw woning te voorzien van voldoende warmte en zal zodoende over voldoende capaciteit/ vermogen moeten beschikken. Om dit uit te rekenen moet u rekening houden met de inhoud (m³) van uw woning, het bouwjaar, de isolatiewaarde, bouwjaar, enzovoort.  

Daarnaast is het goed om in uw achterhoofd te houden dat een cv-ketel een complex apparaat is waar elektriciteit, water en gas samenkomt. Een cv-ketel komt dus niet geheel zonder gevaar. Daarom is het aan te raden om hem elke twee jaar te onderhouden. Zo werkt de ketel veilig, langer, zuinig en zonder storingen. Dit geldt voor elke cv-ketel, het maakt dus niet uit welk type of merk u koopt. Wel is het verstandig om bij een nieuwe cv-ketel direct een onderhoudscontract af te sluiten. Zo betaalt u altijd een vaste lage prijs en bent u verzekerd van een goed werkend toestel.

Een nieuwe cv-ketel kopen kost u uiteraard geld, maar dit moet u wel afwegen tegen wat het kan opleveren. Met een nieuwe ketel kunt u veel energie besparen en dat ziet u terug op uw energierekening. Een nieuwer model is vaak vele malen efficiënter. Hij gebruikt minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte of warm water te produceren. Dit heeft de mooie bijkomstigheid dat het milieu minder wordt belast. Kijk bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel altijd naar het energielabel voor warm water en verwarming. De cv-ketels van A-merken als ATAG, Remeha, Intergas en AWB hebben bijvoorbeeld allemaal een Energielabel A. Zo zorgt u dat u nooit teveel gas verbruikt.